FAQ

Wil u het Pottenbakkerijmuseum bezoeken, maar voelt u zich onzeker wegens de actuele coronacrisis? We hebben hier de meest gestelde vragen voor u samengesteld:

• Wie kan het museum bezoeken?

Het museum is momenteel alleen toegankelijk voor individuele bezoekers en mensen die in hetzelfde huishouden wonen.

• Moet ik een afspraak maken om het museum te bezoeken?

Ja, om wachtrijen bij de receptie te vermijden en het aantal mensen in het museum te beperken, is een museumbezoek ALLEEN OP AFSPRAAK mogelijk. Afspraken worden gemaakt zowel telefonisch op +32 (0)87/85 09 03 als schriftelijk per e-mail naar kasse@toepfereimuseum.org. U kunt ook op dezelfde dag afvragen of er nog afspraken beschikbaar zijn. Anders gelden de normale openingstijden: di-zo. van 10.00 tot 17.00 uur, gesloten op maandag.

• Moet ik online een toegangsbewijs kopen?

Het is niet mogelijk om een ​​toegangsbewijs te kopen via de website van het Pottenbakkerijmuseum of een andere aanbieder. Om de betalingstransacties zo laag mogelijk te houden, biedt het Pottenbakkerijmuseum haar bezoekers tijdelijk GRATIS TOEGANG. Mocht u ons toch willen steunen, dan is bij de receptie een contributiebox opgesteld.

• Moet ik een masker dragen?

Het dragen van een masker is niet verplicht, maar wordt sterk aanbevolen (vooral bij de receptie).

• Zijn er speciale voorschriften die moeten worden nageleefd?

De wettelijk voorgeschreven veiligheids- en hygiënevoorschriften zijn van toepassing. Om de sociale afstand tussen de bezoekers te garanderen, werd een eenrichtingsparcours met passende bewegwijzering gecreëerd en werd het aantal bezoekers beperkt tot 1 bezoeker per 15m². Alle luisterstations zijn momenteel vergrendeld en er worden geen tablets uitgeleend. U kunt onze mGuide echter wel openen (alleen in het Duits) op uw eigen mobiele apparaat, waarvoor gratis WiFi beschikbaar is. Leuningen, deurklinken, toiletten etc. worden regelmatig door onze medewerkers gedesinfecteerd. Op smalle punten (bijv. in de trappenhuizen) vragen we u rekening te houden met elkaar en de doorgang zelf te regelen naar de sociale afstand.

• Zijn er rondleidingen, educatieve activiteiten en / of evenementen?

Alle rondleidingen, educatieve activiteiten en evenementen zijn tot nader order geannuleerd. Of de vakantieacties in de zomer kunnen plaatsvinden, is nog niet beslist en zal waarschijnlijk pas begin juni worden beslist.

• Is het Tourist Info in het museum open?

Het Tourist Info in het museum blijft voorlopig gesloten en brochures, kaarten etc. worden niet uitgestald of uitgedeeld. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via telefoon: +32 (0)87/85 09 03.

• Is er een cafetaria in het museum?

Het museum heeft geen eigen cafetaria. Het restaurant SCHMACKhaft bevindt zich direct tegenover het museum (in het "Haus Zahlepohl"). Dit is echter onderworpen aan de voorschriften van de horeca branche en is daarom - zoals alle cafés en restaurants - nog steeds gesloten.

• Is de museumwinkel open?

Het museum heeft een winkeltje bij de receptie met ansichtkaarten, boeken, aardewerk en andere souvenirs die te koop zijn. We vragen u echter bij voorkeur met uw kaart te betalen en de verkoopobjecten die niet in vitrines staan ​​niet aan te raken.

Heeft u een andere vraag? Neem telefonisch contact met ons op via +32 (0)87/85 09 03 of schrijf een e-mail naar info@toepfereimuseum.org.