FAQ

Wil u het Pottenbakkerijmuseum bezoeken, maar voelt u zich onzeker wegens de actuele coronacrisis? We hebben hier de meest gestelde vragen voor u samengesteld:

• Moet ik een afspraak maken om het museum te bezoeken?

Ja, om wachtrijen bij de receptie te vermijden en het aantal mensen in het museum te beperken, is een museumbezoek ALLEEN OP AFSPRAAK mogelijk. Afspraken worden gemaakt zowel telefonisch op +32 (0)87/85 09 03 als schriftelijk per e-mail naar kasse@toepfereimuseum.org. U kunt ook op dezelfde dag afvragen of er nog afspraken beschikbaar zijn. Anders gelden de normale openingstijden: di-zo. van 10.00 tot 17.00 uur, gesloten op maandag.

• Moet ik online een toegangsbewijs kopen?

Het is niet mogelijk om een ​​toegangsbewijs te kopen via de website van het Pottenbakkerijmuseum of een andere aanbieder. Om de betalingstransacties zo laag mogelijk te houden, biedt het Pottenbakkerijmuseum haar bezoekers tijdelijk GRATIS TOEGANG. Mocht u ons toch willen steunen, dan is bij de receptie een contributiebox opgesteld.

• Moet ik een masker dragen?

Ja, vanaf 11 juli is het dragen van een masker verplicht.

• Zijn er speciale voorschriften die moeten worden nageleefd?

De wettelijk voorgeschreven veiligheids- en hygiënevoorschriften zijn van toepassing. Om de sociale afstand tussen de bezoekers te garanderen, werd een eenrichtingsparcours met passende bewegwijzering gecreëerd en werd het aantal bezoekers beperkt tot 1 bezoeker per 15m². Alle luisterstations zijn momenteel vergrendeld en er worden geen tablets uitgeleend. U kunt onze mGuide echter wel openen (alleen in het Duits) op uw eigen mobiele apparaat, waarvoor gratis WiFi beschikbaar is. Leuningen, deurklinken, toiletten etc. worden regelmatig door onze medewerkers gedesinfecteerd. Op smalle punten (bijv. in de trappenhuizen) vragen we u rekening te houden met elkaar en de doorgang zelf te regelen naar de sociale afstand.

• Zijn er rondleidingen, educatieve activiteiten en / of evenementen?

Er kunnen weer rondleidingen in kleine groepen plaatsvinden. Als u interesse hebt in een rondleiding, neem dan contact met ons op om samen de exacte details te bespreken. De vakantie-activiteiten voor kinderen in juli en augustus en de "Tonmarathon" zullen ook plaatsvinden zoals gepland. Andere educatieve activiteiten, zoals verjaardagen van kinderen, zijn op aanvraag mogelijk.

• Is het Tourist Info in het museum open?

Het Tourist Info in het museum is weer open. Als u vragen heeft, zijn we nog steeds telefonisch bereikbaar: +32 (0)87/85 09 03.

• Is er een cafetaria in het museum?

Het museum heeft geen eigen cafetaria. Het restaurant SCHMACKhaft bevindt zich direct tegenover het museum (in het "Haus Zahlepohl") en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur

• Is de museumwinkel open?

Het museum heeft een winkeltje bij de receptie met ansichtkaarten, boeken, aardewerk en andere souvenirs die te koop zijn. We vragen u echter bij voorkeur met uw kaart te betalen en de verkoopobjecten die niet in vitrines staan ​​niet aan te raken.

Heeft u een andere vraag? Neem telefonisch contact met ons op via +32 (0)87/85 09 03 of schrijf een e-mail naar info@toepfereimuseum.org.