Fotowedstrijd

Het Pottenbakkerijmuseum Raeren is op zoek naar nieuwe foto's voor haar PR! In dit kader nodigt het amateur- en professionele fotografen van begin juli tot eind december 2020 uit om deel te nemen aan de fotowedstrijd POTT IN THE SPOT en het museum, zijn collecties en/of activiteiten vanuit hun eigen perspectief te fotograferen. Een gezamenlijke tentoonstelling van alle werken en een prijsuitreiking zullen het allemaal bekronen!

• WIE KAN DEELNEMEN?

De wedstrijd is bedoeld voor amateur- en professionele fotografen van alle leeftijden, inclusief kinderen.

• THEMA

De foto's moeten het Pottenbakkerijmuseum, zijn collecties en/of zijn activiteiten in een nieuw licht plaatsen. De artistieke creativiteit van fotografen kent daarbij geen grenzen. Of het nu gaat om traditionele foto's van objecten, foto's met mensen, 360°-aanzichten, portretten en stillevens naar het model van de oude meesters, moderne vergelijkingen, abstracte composities of verfijnde montages - alles is mogelijk. Elke deelnemer kan maximaal 3 foto's insturen.

• VOORBEHOUDEN VOOR DE DEELNEMERS

Alle deelnemers hebben uiteraard gratis toegang tot het museum. Daarnaast is het museum op MAANDAG OP AFSPRAAK toegankelijk, zodat je buiten de voor bezoekers gereserveerde openingstijden in alle rust kunt fotograferen. Wij helpen u graag verder als u toegang wilt tot bepaalde objecten die in de vitrines zijn geplaatst, museumruimtes wilt gebruiken voor een fotosessie en/of aanvullende thematische informatie nodig heeft. Het Pottenbakkerijmuseum heeft ook een mogelijkheid om 360°-foto's van objecten te maken, die op verzoek kunnen worden gebruikt.

• TECHNISCHE EISEN EN DEADLINE

Alle foto's moeten worden ingediend in JPEG-indeling en moeten minimaal 300 DPI bevatten (of 5000 Px voor de langste zijde). Kinderen hoeven niet aan deze technische eisen te voldoen. De foto's worden genoemd volgens het volgende schema: NAAM-VOORNAAM-GEBOORTEJAAR-TITEL VAN HET WERK. De deadline voor verzending is 31 december 2020. Foto's kunnen direct worden gedownload via een link onderaan dit artikel. Daarnaast moet een e-mail met de contactgegevens van de deelnemer worden verzonden naar paedagogik@toepfereimuseum.org om de registratie te bevestigen.

• TENTOONSTELLING EN PRIJZEN

Na de wedstrijd worden de foto's van alle deelnemers in een tentoonstelling aan het publiek gepresenteerd. In de categorie amateurfotografen wordt een publieksprijs en een juryprijs uitgereikt per leeftijdsgroep (kinderen tot 12 jaar - jongeren van 13 tot 18 jaar - volwassenen). In de categorie professionele fotografen wordt slechts één winnaar geselecteerd door de jury, die vervolgens een opdracht van het museum ontvangt voor een advertentiecampagne.

• GEBRUIKSRECHTEN

Door hun deelname, gaan de fotografen ermee akkoord de gebruiksrechten om hun foto's voor onbepaalde tijd over te dragen aan het Pottenbakkerijmuseum Raeren. De overdracht van de gebruiksrechten gebeurt op basis van de Creative Commons-licentie CC BY-NC (gratis gebruik en verwerking voor alle niet-commerciële doeleinden onder vermelding van de naam van de auteur van de foto). Bij het afbeelden van mensen moet hun schriftelijke toestemming door de fotograaf ingehaald worden. Het Pottenbakkerijmuseum Raeren is niet verantwoordelijk voor enige schending van beeldrechten.

Klik op de juiste categorie om uw foto's te downloaden:

AMATEUR FOTOGRAFEN

PROFESSIONELE FOTOGRAFEN